Искам да ви предложа един подходящ за сезона вариант на мадлени с нежен вкус на кокос и прелестни черешки, който ще погъделичка душата ви и ще ви настрои за предстоящите почивни дни.
Рецептата - малко импровизирана, но все пак с чудесен резултат. Продуктите са за около 18-20 броя мадлени според моите формички, които са по-големи. Тайно се надявам обаче при следващото ми пътуване да се сдобия с тавичка за мини-мадлени, както и с други "модели" мидички, защото наистина ужасно много ги харесвам!
Необходими продукти:
2 големи яйца
5 с. л. захар
60 г. разтопено масло
3 пълни с. л. кокосови стърготини
4 пълни с. л. брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
шепа череши, обезкостени и нарязани на парчета
Приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта до пухкава смес. Прибавете към нея разтопеното масло (то не трябва да е много топло) и продължавайте да бъркате. Сипете в сместа кокосовите стърготини, а след тях на части и брашното, примесено с бакпулвера. Разбъркайте хубаво всички съставки докато всичко се хомогенизира. Завийте купата с фолио и я оставете в хладилника за половин час.
Включете фурната на 210 градуса. Измийте черешите, махнете им костилките и ги нарежете на едри парчета. Намажете формичките за мадлени с масло и поръсете леко с брашно. Напълнете ги до 2/3 със сместа и във всяко гнездо пуснете по няколко парченца череши. Печете на средна скара докато сладките станат златисти по крайчетата (12-15 мин.) Изчакайте леко да се охладят и ги извадете ги върху решетка за да изстинат напълно.
Надявам се да ви допаднат! Бон уикенд и да ви е сладко! :)