tag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post2808354728314499681..comments2024-02-10T23:10:58.174+02:00Comments on Fait Maison: Пълнени патладжани по гръцкиМарияhttp://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-32309039414378661802018-02-21T15:11:42.006+02:002018-02-21T15:11:42.006+02:00И аз благодаря, че ми се доверихте за рецептата! Е...И аз благодаря, че ми се доверихте за рецептата! Една от любимите ми за патладжани е. :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-39351493785229517452017-07-03T20:53:16.807+03:002017-07-03T20:53:16.807+03:00Влюбих се веднага в рецептата, само като видях как...Влюбих се веднага в рецептата, само като видях какви прекрасни са тези патладжани на снимката :~) МОЖЕ да се каже че фотоса ме привлече и реших да експериментирам за първи път с рецептата, но ми харесаха продуктите и точното описание - стъпка по стъпка за което Благодаря от сърце.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-57724920388149300612013-08-26T14:43:47.519+03:002013-08-26T14:43:47.519+03:00Ей, супер, много благодаря! Това е голям комплимен...Ей, супер, много благодаря! Това е голям комплимент за мен!<br />И аз покрай гръцките рецепти се научих да правя сос Бешамел като хората, получава се перфектен всеки път. Мисля, че и с хлебчето няма да има проблеми, опитайте! Хлябът със зехтин има много приятна мека текстура и чудесен нежен вкус. Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-19048260583092211002013-08-22T13:24:59.222+03:002013-08-22T13:24:59.222+03:00Анонимния от 26.07.2013 съм аз :) Патладжана стана...Анонимния от 26.07.2013 съм аз :) Патладжана стана мноооого хубав!<br />Имах само един и сега се каня да направя повече.<br />Същия го ядох в Гърция това лято. Този е дори по-хубав.<br />Искам само да отбележа, че за първи път успях да направя сос Бешамел без бучки. По тази рецепта! <br />Толкова вкусно стана, че задължително тези дни пак ще направя. Може би и хляба въпреки, че хлябовете ми винаги стават много твърди. Може да си чупи човек зъб с тях...<br />Веселинаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-9468611933458996132013-08-07T14:43:53.209+03:002013-08-07T14:43:53.209+03:00Благодаря за предизвикателството, Вещичке! С удово...Благодаря за предизвикателството, Вещичке! С удоволствие ще се включа... съвсем скоро! :)<br />Слънчев Август! Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-42956745261088018262013-08-05T09:14:41.203+03:002013-08-05T09:14:41.203+03:00Мария,
в кулата те очаква едно предизвикателство....Мария, <br />в кулата те очаква едно предизвикателство. <br />Ще ми е приятно да участваш в играта <br />и да копираш своите отговори като коментар след публикацията. <br />Успешна нова седмица!The witchhttps://www.blogger.com/profile/14506655530294872030noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-10252273840104560292013-07-27T15:27:49.684+03:002013-07-27T15:27:49.684+03:00Надявам се ястието да се е получило добре :) Ще се...Надявам се ястието да се е получило добре :) Ще се радвам да споделите!<br />Хлебчето е най-обикновено, с 500 г. брашно, замесено със закваска (6 г. мая + малко топла вода + малко брашно + 2 щипки захар и покрито за 30-40 мин. да шупне), сол, топла вода; след като се оформи тесто добавих няколко супени лъжици зехтин, омесих и оставих да втаса. От това количество оформих 2 хлебчета. Намажете ги със зехтин и притиснете хубаво семенцата да полепнат, че моите този път половината изпадаха :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-61775470441312429382013-07-27T15:04:01.312+03:002013-07-27T15:04:01.312+03:00Много ти благодаря, Лети! Много ти благодаря, Лети! Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-54069454363420315372013-07-26T15:23:53.854+03:002013-07-26T15:23:53.854+03:00Днес ще правя тази рецепта и ще доложа какво се е ...Днес ще правя тази рецепта и ще доложа какво се е получило. Ядох такива патладжани в Гърция това лято и много ми се усладиха. Може ли рецептата за хляба?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-48727705712921866182013-07-24T09:25:48.068+03:002013-07-24T09:25:48.068+03:00Великолепни са! Едно от любимите ми ястия е това, ...Великолепни са! Едно от любимите ми ястия е това, а твоята версия звучи и изглежда прекрасно!<br />Сърдечен поздрав!Letyhttps://www.blogger.com/profile/12313122569597081379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-37405885152424320732013-07-22T22:12:53.731+03:002013-07-22T22:12:53.731+03:00Благодаря, Вещичке!
Досега не съм имала този пробл...Благодаря, Вещичке!<br />Досега не съм имала този проблем, но дори и да се случи пак ще е вкусно. Да не би печенето да им идва в повече? Или водата в тавичката, ако слагаш? Пробвай пак, тези са печени без течност в съда, само зехтин има за да не залепват.<br />Желая ти прекрасно лято! <br />Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-17854837828511989112013-07-22T22:09:24.618+03:002013-07-22T22:09:24.618+03:00Разбира се, Мъхче!
Винаги си добре дошла! :)Разбира се, Мъхче! <br />Винаги си добре дошла! :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-82289437697705727292013-07-22T22:08:49.875+03:002013-07-22T22:08:49.875+03:00Благодаря ти, Дани!
Радвам се, че ти харесват! И а...Благодаря ти, Дани!<br />Радвам се, че ти харесват! И аз много ги обичам така патладжаните.Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-8680203243673415422013-07-22T22:07:59.388+03:002013-07-22T22:07:59.388+03:00Дани, и аз като теб съм във възторг от тази заливк...Дани, и аз като теб съм във възторг от тази заливка, особено след като се научих да я правя божествено гладка и вкусна :) Бързичко й хванах цаката, през лятото доста наблягаме на гръцките ястия.<br />Приятна вечер и много слънце (тази вечер като бонус има и луна :)))!<br />Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-13884426563891248932013-07-20T01:12:15.400+03:002013-07-20T01:12:15.400+03:00Мария, ястието ти изглежда великолепно.
Все не ми...Мария, ястието ти изглежда великолепно. <br />Все не ми се получават пълнените зеленчуци - разпадат се лодчиците. <br />Но като виждам твоите, отново ще опитам.Пепи, супичката изглежда много вкусно.<br />С пожелание за почивни дни, изпълнени с усмивки и ведро настроение!The witchhttps://www.blogger.com/profile/14506655530294872030noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-31808503864505016572013-07-16T23:10:17.702+03:002013-07-16T23:10:17.702+03:00Винаги мога да разчитам на теб за нещо с по Средиз...Винаги мога да разчитам на теб за нещо с по Средиземноморски привкус;) Обичам ги тези неща!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-37507792731895348062013-07-16T20:09:07.190+03:002013-07-16T20:09:07.190+03:00Ех, че мило... Взех го в куфара и ще си го нося ви...Ех, че мило... Взех го в куфара и ще си го нося винаги в джобчето.<br />Поздрави, Мими! :)Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-65543778183472029822013-07-16T09:18:06.513+03:002013-07-16T09:18:06.513+03:00Обожавам така приготвен патладжана Мария ! Чудесен...Обожавам така приготвен патладжана Мария ! Чудесен е ! И хлебчето е едно от любимите ми :)<br />gogolinahttps://www.blogger.com/profile/04910913713293694585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-16781829321602385202013-07-15T17:00:34.163+03:002013-07-15T17:00:34.163+03:00Мария, обожавам патладжаните по този начин!
И като...Мария, обожавам патладжаните по този начин!<br />И като редена мусака с тази прекрасна заливка <br />ги обичам!<br />Твоите са чудесни!<br />При мен винаги има и щипка канела :)<br />И питката е чудесна!<br />Прегръдка и хубава лятна седмица!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-4175494722891901712013-07-15T15:27:36.965+03:002013-07-15T15:27:36.965+03:00И аз много ги обичам пълнените патладжани и въобще...И аз много ги обичам пълнените патладжани и въобще патладжаните след доматите са ми фаворит сред зеленчуците, Роси. Пипкаво е, ама не се прави всеки ден, нали, така че може човек да се поглезва отвреме-навреме :)<br />Хубаво лято и от мен! Целувки! :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-47318955465453886702013-07-15T15:24:41.395+03:002013-07-15T15:24:41.395+03:00Така е, Гери, много вкусни са!
И аз ти пращам мног...Така е, Гери, много вкусни са!<br />И аз ти пращам много слънце! Да не забравиш да си го сложиш в куфара! :)<br /><br />Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-10190808042691506982013-07-15T15:21:06.019+03:002013-07-15T15:21:06.019+03:00Пепи, опитай, много е вкусно. Патладжаните по гръц...Пепи, опитай, много е вкусно. Патладжаните по гръцки се правят със сос бешамел, аз така знам. Много го тачат бешамела гърците и аз точно покрай техните ястия се научих да го правя като хората :))<br />Весело лято ти пожелавам! :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-18662107815312205642013-07-15T14:21:12.857+03:002013-07-15T14:21:12.857+03:00Уникална вкусотийка!Мога да преглъщам с часове пре...Уникална вкусотийка!Мога да преглъщам с часове пред толкова изкусителна порция,Мария!Много любими са ни пълнените патладжани,но малко пипкавки и за жалост правя рядко.<br />Сърдечна прегръдка и ведро лято,слънце!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-81425057420142755922013-07-15T13:08:53.586+03:002013-07-15T13:08:53.586+03:00Мими, прекрасно ястие и с този ароматен хляб... Пр...Мими, прекрасно ястие и с този ароматен хляб... Просто чудесен обяд в момента!<br />И аз съм приготвяла подобни патладжани, много са вкусни.<br />Желая ти усмихнат и слънчев ден! :)))Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-51565990454978857802013-07-15T12:51:35.575+03:002013-07-15T12:51:35.575+03:00Това си е направо обяд - дъхава питка и пълнени па...Това си е направо обяд - дъхава питка и пълнени патладжани :)<br />Много са апетитни, Мария! Никога не съм правила с бешамел и ми харесва предложението ти. <br />Позддрави и хубава нова седмица! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.com