tag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post6896186782411846664..comments2024-02-10T23:10:58.174+02:00Comments on Fait Maison: Италиански хлябМарияhttp://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-16682654160161811102014-03-18T20:21:19.871+02:002014-03-18T20:21:19.871+02:00Да, разбира се! Просто аз не купувам често пълнозъ...Да, разбира се! Просто аз не купувам често пълнозърнесто брашно, но защо не наистина :)<br />За франзелките - мога да препоръчам усуканите хлебчета с масло - много, ама много са вкусни и за разлика от другите се приготвят бързичко. <br />Приятна вечер от мен! :) <br />Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-87265194764342695942014-03-16T14:15:17.086+02:002014-03-16T14:15:17.086+02:00Да, наистина ни харесва. Дъщеря ми е на 1г.2м. и д...Да, наистина ни харесва. Дъщеря ми е на 1г.2м. и досега изключително рядко й давах хляб, защото не знам какво слагат в този, който купуваме. Аз също употребявам рядко. Но виждам колко й харесва (като го види на масата започва да плюе останалата храна и иска само хляб :-)) и затова ще се меси всеки ден :-) Ще опитаме и франзелките ти следващите дни. А за пълнозърнестото ..охх.... ами ще пробвам, но няма да е днес :-) Ако в твоята книжка за хляба има рецепта за пълнозърнест ще се радвам да я споделиш :-)Христинаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-86659204516284771032014-03-16T10:56:31.506+02:002014-03-16T10:56:31.506+02:00Привет! :)
Много, ама наистина много се радвам, че...Привет! :)<br />Много, ама наистина много се радвам, че хляба ви харесва! Аз също често го приготвям, моите момчета вкъщи също са му големи фенове, особено синът ми :)<br />По принцип аз рядко използвам пълнозърнесто брашно и нямам много опит с него. То е по-тежко и със сигурност хлябът няма да стане толкова пухкав и въздушен, а по-сбит и плътен, но може би ще остане мекичък, макар и не в тази степен, заради растителната мазнина в тестото, която придава една лека влажност на хляба. Единственото, което мога да те посъветвам, е да пробваш, но ако сложиш само пълнозърнесто брашно със сигурност ще се получи сбито, тежко хлебче. 50/50 е по-добрият вариант. Пробвай смело, но увеличи времето за втасване, тъй като пълнозърнестите хлебчета втасват по-бавно. И няма да отиде в кофата, спокойно :) Ще стане вкусно, просто няма да е същия хляб. Стискам палци! :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-61094016005394773422014-03-15T23:36:41.187+02:002014-03-15T23:36:41.187+02:00Здравей отново, Мария! :-) (предните два анонимни ...Здравей отново, Мария! :-) (предните два анонимни поста са от мен ) Три поредни дни правя от този хляб - дъщеричката ми е влюбена в него :-) Още веднъж сърдечно ти благодаря за рецептата и искам да те помоля за мнение и съвет. Според теб хляба ще остане ли толкова мекичък ако заменя половината брашно с пълнозърнесто? А ако го замеся изцяло с пълнозърнесто? Знам, че е най-добре да пробвам, но не ми се иска да изхвърля всичко в <br />кофата :-) Христинаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-19192898470455963292014-03-13T13:53:54.449+02:002014-03-13T13:53:54.449+02:00Супер!! Много се радвам и ти благодаря и аз, че оп...Супер!! Много се радвам и ти благодаря и аз, че опита рецептата :)<br />Да ви е сладко на всички вкъщи!<br /><br />Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-50153017053399547912014-03-13T12:53:25.853+02:002014-03-13T12:53:25.853+02:00Това е най-хубави хляб, който съм правила! Въпреки...Това е най-хубави хляб, който съм правила! Въпреки , че ползвах по-малко брашно се получи точно като твоя на снимката и всички в къщи го харесаха! Благодаря за споделената рецепта!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-39467099448504483162014-03-13T08:50:21.128+02:002014-03-13T08:50:21.128+02:00Здравей!
Възможно е, защото плътността на всяко б...Здравей! <br />Възможно е, защото плътността на всяко брашно е различна. Затова в повечето тестени рецепти количеството течност обозначавам като "около" - просто човек трябва сам да прецени колко ще е нужно. Разлика в крайния резултат би имало само в плътността на хляба, не и във вкуса. Ако е дошло повече брашното ще стане по-сбит, ако е по-малко - по-въздушен. Ще се радвам да пишеш какво се е получило :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-3894644342094432762014-03-12T17:06:31.191+02:002014-03-12T17:06:31.191+02:00Здравей, Мария! Хляба изглежда невероятно! Не можа...Здравей, Мария! Хляба изглежда невероятно! Не можах да устоя и току що го замесих :-) При мен обаче има малко разминаване. Следвах точно рецептата, но в един момент тестото става на топка и се отделя. Остана може би около 70-80 гр. брашно.. надявам се да това да не повлияена резултата. Ооставих го да втасва, после ще пиша пак Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-51330463795710916662012-08-27T17:11:32.221+03:002012-08-27T17:11:32.221+03:00Чудесно ухае, нали Леви! :) Радвам се, че ти харес...Чудесно ухае, нали Леви! :) Радвам се, че ти харесва!<br />Поздрави от мен и до скоро!Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-72159292503513766822012-08-27T17:08:01.435+03:002012-08-27T17:08:01.435+03:00Благодаря ти, Кате! Ако си успяла да направиш хлеб...Благодаря ти, Кате! Ако си успяла да направиш хлебчето, надявам се да ти е харесало! :)<br />Прегръдки и от мен! Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-15308523455587362902012-08-27T17:06:54.160+03:002012-08-27T17:06:54.160+03:00Да, ама Мъхче, ти също не се спря особено това лят...Да, ама Мъхче, ти също не се спря особено това лято, и то все от хубави места снимки виждам :)) Ще използваме хубавото време докрай, че сега като нахлуят пак тия ми ти есенни ветрове и дъждове, поне слънчеви спомени да ни греят до следващото лято :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-41630606596142376032012-08-27T17:01:52.479+03:002012-08-27T17:01:52.479+03:00Зиче, много, много ти благодаря! От майстор на тес...Зиче, много, много ти благодаря! От майстор на тестените неща като теб такива хубави думи - за мен е голяма радост! <br />Надявам се при теб вече всичко да е наред, сърдечни поздрави и прегръдки и от мен! Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-26391056161338426842012-08-27T16:57:31.478+03:002012-08-27T16:57:31.478+03:00Ей, благодаря, Дени, много висока оценка ми даваш!...Ей, благодаря, Дени, много висока оценка ми даваш! <br />Ние си се шегуваме тук, ама като нищо някой може и да си купи, като знам какъв "хляб" продават по магазините :)) За съжаление моето мнение е, че от цяла Европа ние ядем най-лошия и грозен хляб, а хлябът никак не заслужава такова отношение... затова се старая това, което излиза от моята фурна освен да е вкусно и да изглежда добре :)<br />Снимки... да, имам, тук-таме има и хубави :)) Като се поспра на едно място ще видя какво е положението :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-29037979914156932642012-08-27T16:34:35.110+03:002012-08-27T16:34:35.110+03:00Благодаря ти за милия коментар, Роси! Радвам се, ч...Благодаря ти за милия коментар, Роси! Радвам се, че възраждам такива спомени - едно време наистина правеха хубав хляб, а сега... Наскоро се връщахме от някъде и понеже вече беше много късно и нямаше време да меся тепърва, решихме да си купим хляб от магазина за вечеря- беше отвратителен на вкус и с някаква гадна миризма... абе кофти история! Даже и препечен не струваше. Не знам дали ни се стори така, защото тотално сме отвикнали от купешкия хляб или наистина са започнали да го правят толкова ужасен, но ми направи много лошо впечатление. Домашният хляб си е друго нещо, а този конкретно е чуден просто! <br />И много ще се радвам да видя маслените хлебчета на твоята страничка - ще чакам с нетърпение (макар че тези дни пак ми се очертава пътуване, но като се върна, живот и здраве)! :) <br />Прегръдки и от мен и до скоро! Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-26699820178657546672012-08-27T16:19:37.766+03:002012-08-27T16:19:37.766+03:00Благодаря ти много, Траянче! Благодаря ти много, Траянче! Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-76935846028877203702012-08-27T16:18:03.527+03:002012-08-27T16:18:03.527+03:00За нула време се прави това хлебче, Вещичке! Ще се...За нула време се прави това хлебче, Вещичке! Ще се радвам, ако пишеш как се е получило при теб! Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-50206419919189656312012-08-27T16:16:25.994+03:002012-08-27T16:16:25.994+03:00Наистина ухае чудесно, Дани! :) Благодаря ти за х...Наистина ухае чудесно, Дани! :) Благодаря ти за хубавия коментар!<br />Прегръдки и от мен! Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-78999553832973194462012-08-21T13:20:05.269+03:002012-08-21T13:20:05.269+03:00Ооооо изглежда божествено това хлебче! Чак тук усе...Ооооо изглежда божествено това хлебче! Чак тук усетих аромата му:)<br /><br />Приказна почивка ти пожелавам:)Левиhttp://www.cookibooki.bgnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-73587065836919332572012-08-21T08:42:47.433+03:002012-08-21T08:42:47.433+03:00Хубаво изкарване на почивката!
А що се отнася до х...Хубаво изкарване на почивката!<br />А що се отнася до хляба, още днес ще го спретна!<br />Изглежда невероятно вкусен и красив:)<br />Прегръдки:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12744341334512569363noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-60051114818342725752012-08-20T21:15:47.986+03:002012-08-20T21:15:47.986+03:00Марийче,
много ти е хубав хляба, а това за пътеше...Марийче, <br />много ти е хубав хляба, а това за пътешествието можеше да не го споменаваш пред хората, с приключил отпуските до зимата;))))<br />Приятно изкарване ти желая!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-56508512938337665112012-08-19T10:32:43.911+03:002012-08-19T10:32:43.911+03:00Мимче ,невероятен хляб ,толкова пухкав ,нежен и ап...Мимче ,невероятен хляб ,толкова пухкав ,нежен и апетитен.<br />Направо като го гледам си спомних на баща ми фурната ,точно такива хлябове вадеха.<br />Весело и прекрасно пътуване ще чакаме да ни разказваш.<br />Прегръдки най сърдечни от мен!Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-65269601174337218132012-08-19T00:45:25.415+03:002012-08-19T00:45:25.415+03:00Твоят хляб е винаги разкошен. Направо можеш да изл...Твоят хляб е винаги разкошен. Направо можеш да излезнеш на улицата и да го продаваш, толкова е красив :-) Вътрешността му е перфектна.<br />Хубава почивка и да направиш много снимки :-)!Denitsa Minchevahttps://www.blogger.com/profile/03788735381142568638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-86859673489861963502012-08-18T23:30:57.114+03:002012-08-18T23:30:57.114+03:00Мария,хлябът при теб винаги е невероятно изкусител...Мария,хлябът при теб винаги е невероятно изкусителен!<br />И този много ми харесва,обещавам да го направя!Все забравям като пека печива да слагам чашка с вода,а преди го правех.Този тук се нуждае даже от някоя плитка тавичка с вода,нали,щом трябва да се образува пара.<br />Великолепен тен има и пухкава средичка,прилича ми на горещ хляб България от едно време,когато чакахме да го докарат на магазина и нямах търпение да отрежа края и да си направя Мечка-т.е. пълнен със сирене.<br />Крайно време е да придвижа напред и снимките на твоите маслени франзели,че още помня вкуса им-божествен.<br />Ама ще чакам да се върнеш,че да ги видиш.<br />Пожелавам ти много приятно пътуване и дано споделиш с нас частица от него!<br />Прегръдки!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-2886388349496663702012-08-18T21:56:36.147+03:002012-08-18T21:56:36.147+03:00Изглежда приказно,Мария! Прекрасен е!Изглежда приказно,Мария! Прекрасен е!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3422151429753710021.post-66147192794333393632012-08-18T20:19:30.678+03:002012-08-18T20:19:30.678+03:00Мария, прекрасен хляб. Ще пробвам задължително рец...Мария, прекрасен хляб. Ще пробвам задължително рецептата и ще ти пиша. <br />The witchhttps://www.blogger.com/profile/14506655530294872030noreply@blogger.com