петък, 15 юни 2012 г.

Мадлени с кокос и череши

Искам да ви предложа един подходящ за сезона вариант на мадлени с нежен вкус на кокос и прелестни черешки, който ще погъделичка душата ви и ще ви настрои за предстоящите почивни дни.


Рецептата - малко импровизирана, но все пак с чудесен резултат. Продуктите са за около 18-20 броя мадлени според моите формички, които са по-големи. Тайно се надявам обаче при следващото ми пътуване да се сдобия с тавичка за мини-мадлени, както и с други "модели" мидички, защото наистина ужасно много ги харесвам!

Мадлени с кокос и череши


Необходими продукти:

2 големи яйца
5 с. л. захар
60 г. разтопено масло
3 пълни с. л. кокосови стърготини
4 пълни с. л. брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
шепа череши, обезкостени и нарязани на парчета

Приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта до пухкава смес. Прибавете към нея разтопеното масло (то не трябва да е много топло) и продължавайте да бъркате. Сипете в сместа кокосовите стърготини, а след тях на части и брашното, примесено с бакпулвера. Разбъркайте хубаво всички съставки докато всичко се хомогенизира. Завийте купата с фолио и я оставете в хладилника за половин час.

Включете фурната на 210 градуса. Измийте черешите, махнете им костилките и ги нарежете на едри парчета. Намажете формичките за мадлени с масло и поръсете леко с брашно. Напълнете ги до 2/3 със сместа и във всяко гнездо пуснете по няколко парченца череши. Печете на средна скара докато сладките станат златисти по крайчетата (12-15 мин.) Изчакайте леко да се охладят и ги извадете ги върху решетка за да изстинат напълно.


Надявам се да ви допаднат! Бон уикенд и да ви е сладко! :)

14 коментара:

  1. Мими, чудесно предложение! Изглеждат невероятно вкусни. Слънчев и наситен с положителни емоции уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мария, след като има черешки, са неустоимо вкусни!
    Поздрави и прохладен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошни!Направо се облизвам:)

    ОтговорИзтриване
  4. Изглеждат уникално вкусни тези мадленки, все още не съм правила и предполагам, че много губя :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно предложение за съботен десерт, Мария!
    Много пухкава и нежна текстура имат.
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Разкошни са, и много съблазнителни;)
    Но нямам формички за тях и ще похапвам тук до насита;)))
    Хубав уикенд , Марийче!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни са, Мари! Чудесна импровизация си направила! От известно време съм се заканила на едни шоколадово-лешникови... има толкова много вкусове за опитване :-)
    Дано успееш да намериш форма за мини мадлени. И аз се оглеждам за такава, но намирам само от тези с "гигантските" размери :-)
    Хубав уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  8. Изглеждат невероятно! И аз нямам форми за мадлени, но вероятно биха се получили добре и във форми за мъфини.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви много! Наистина станаха много вкусни и красиви и се радвам да прочета толкова одобрителни коментари! Ако нямате формички за мадлени може да изпечете тестото във форма за мини мъфини или като стандартни мъфини, но тогава дозата ще трябва да се увеличи. И все пак, ако ви се отдаде възможност да си намерите формички... много са красиви, истински бижута, жалко че в Бг почти не се намират.
    Дени, ако намеря мини версията, ще ти пиша. Навремето като купувах моите имаше сигурно едно 5-6 вида тавички в магазина и сега се чудя защо още тогава не си взех, но кой да знае че такава любов ще пламне :)
    Желая ви усмихнат и слънчев уикенд! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  10. Мимка,съблазнителке неземна:))Прекрасни мадленки!Браво!

    ОтговорИзтриване
  11. Много са изкусителни, такива едни пухкавки!
    Аз си нямам формички, но сигурно ще станат тези за мини-мъфините. Е, с тази форма са доста по-атрактивни.
    Поздрави и пожелания за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  12. Харесват ми,то се знае!Като за една хапчица са май,поне така ми се струват.Наистина много фина текстура,перфектни,Миме!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Стеахотни са! Така и не успях да се сдобия с формички за мадлени, но мисля да опитам във формички за мъфини, да видим какво ще се получи:)


    Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  14. Милена, Ели, Роси, Леви, благодаря от сърце за хубавите думи! И аз не знам защо тези формички са така неоткриваеми в Бг, при положение че вече има толкова много специализирани магазини за такива джунджурии... явно мадлените просто не се радват на такова внимание у нас, както другаде по света. Но пък ще се получат сладурски мини-мъфинки със сигурност, вкусовото съчетание е много нежно, благодаря ви за одобрението! Целувки от мен! :)

    ОтговорИзтриване