Към почитателите на бирата е адресиран и днешния ми пост с предложение за едно чудно испанско мезенце - пикантно и много, много вкусно! Количеството и пропорциите на продуктите са според вашите предпочитания.
Чоризо с чесън и крутони
Необходими продукти:
150 г. чоризо
1-2 скилидки чесън
2 филийки стар хляб
суха мащерка
пресен магданоз
сол
Приготяне:
В тиган загрейте мъничко, ама наистина мъничко зехтин, в който леко запържете нарязани на ситно 1-2 скилидки чесън. Прибавете към тях нарязано на кръгчета пикантно чоризо, посолете леко (испанските колбаси са много хубави, но са безсолни за българския вкус), поръсете във суха мащерка и го запържете и него, като го разбърквате, за да се зачерви от всички страни. Когато е готово го прехвърлете чинийка, като запазите отделената от колбаса мазнина в тигана.
Върнете тигана на котлона и на мястото на чоризото сложете вътре нарязани на кубчета филийки стар хляб. Те ще поемат отделената ароматна мазнина. Запържете ги от всички страни и когато са готови, добавете към тях чоризото. Разбъркайте няколко пъти, колкото да се смесят, поръсете със ситно нарязан пресен магданоз, разбъркайте отново и сервирайте мезето веднага с добре изстудена биричка.
Нека се възползваме от хубавото време, докато е време! Наздраве!
Не съм от почитателите на бира,нито никак, но ще стана много лесно почитател на мезето, предложено за нея :)))
ОтговорИзтриванеДивче, и с винце върви :) Ама е лютичко, да предупредя!
ИзтриванеМного ми хареса тази рецепта,за което ти благодаря,Мария!Само,че се чудя дали няма да объркам нещата ако вместо биричка си пийна чаша студено,бяло винце:)))))))))))Браво за хубавата рецепта!
ОтговорИзтриванеСъвсем няма да сбъркаш, Миленче! Просто на мен ми се струва, че с биричка върви най-добре :)
ИзтриванеМного хубава рецепта, Мария, дори и бира няма да и търся!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря, Пепи!
ИзтриванеХубаво предложение! Изглежда много апетитно! Благодаря за рецептата! :)
ОтговорИзтриванеНаистина е вкусно, Дани! Който не обича люто може да си го направи с някой по-непикантен колбас от същия тип, вече има избор на пазара и при нас.
ИзтриванеМного харесвам чоризо! Страхотна рецепта!
ОтговорИзтриванеИ ние много го харесваме, Траянче :) Благодаря ти!
ИзтриванеДано да е по-благосклонна идната софийска зима, изпълнена с по-малко троли навред :-)Много ми хареса снимката накрая, правена някъде из слънчевите части на континента :-) Дано топлото и ваканционно настроение се задържи за по-дълго край теб!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Оо, Дени, даже напротив - с всяка следваща зима стават все повече и все по-сърдити.. на моменти имам чувството, че се напреварват кой по-злостна физиономия ще извади :D Но много ти благодаря за пожеланията - дано така стане наистина! :)
ИзтриванеСърдечни поздрави и от мен!
Мария,съвсем зачезна и ми липсваше,но се надявам,че лятото е било много пълноценно!
ОтговорИзтриванеГозбичката изглежда страшно апетитно,а и любопитно,че не съм готвила чоризо!
Сърдечни прегръдки от мен!
Много си мила, Роси! (hug) Прекрасно беше лятото наистина, жалко, че си отива...
ИзтриванеВкусно е чоризото, в каквото и ястие да го включиш. Веднага те пренася на едно по-слънчево място! :)
Голяма, голяма прегръдка от мен!
Хей, радвам се, че се завърна:) при това с вкусно предложение.
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
Благодаря за милото посрещане, Леви! И аз се радвам, че съм отново сред вас! :)
ИзтриванеМного апетитно предложение за бирено мезе!
ОтговорИзтриванеНяма как, зимата ще дойде, но тогава ще ни топлят спомените за посетените през лятото красиви слънчеви места, като това на последната снимка ;)
Поздрави и пожелания за хубав ден!
Така е, Ели! И също така да се надяваме, че тази зима няма да е така люта, както предвещават.. аз съм южно дете, не обичам да ми е студено :)
ИзтриванеПоздрави и от мен, много хубаво настроение ти пожелавам! :)
Ей, така ми липсваш!
ОтговорИзтриванеЯстието много ми допада, то се знае, ще се пробва!
Целувам те*)
И ти много ми липсваше, Кате! Целувки имаш и от мен! :)
ИзтриванеВкусът ароматът на чесън са уникални в ястията, особено го обичам с пилешко или някакви картофи независимо как са направени, много добър вкус се получава и като че ли апетитът ти се отваря, което не е добре де хахха, благодаря за тази рецепта. Днес по късно ще се опитам да я направя и дано се получи така добре както сте я снимали и вие. Както казвате те ще поемат отделената ароматна мазнина. И ако запържим от всички страни и когато са готови, добавим към тях чоризото, със ситно нарязан пресен магданоз ще се получи фантастичен вкус.
ОтговорИзтриванеИскрено ви благодаря за тази рецепта, която е именно към почитателите на бирата с испанско мезенце - пикантно. Обичам испанската кухня и с това чоризо което от миналата година открих гледам да готвя каквото може с него, понеже вкусът му е доста интересен и придава невероятно ухание.Направо седа и гледам тази снимка и вече искам да ям.Ще се опитам да я направя, благодаря за подробното описания на рецептата и бързо става като гледам.
ОтговорИзтриване